Filmdagarna är en årlig filmfestival då Folkets Hus och Parker presenterar kommande utbud för filmer och Live på bio. Filmdagarna är den självklara mötesplatsen att träffa kollegor, delta i seminarier, mingla och utbyta erfarenheter. Under fyra dagar visas ett brett utbud av filmer – både förhandsvisningar och titlar som har haft premiär.

Denna festival hade ett fullspäckat schema med filmvisningar, seminarium och andra aktiviteter för deltagarna. Regissörsbesök, samtal och intervjuer varvades med seminarier och olika presentationer och utställare.

Vi gick på olika seminarium, bla om teknik på bio och eventbio. Det var väldigt inspirerande och lärorikt att få höra nyheter, idéer och hur andra gjort på deras bio. Vi fick tips inför vad man ska tänka på framöver under säsongen och vad som kan komma bli populärt.

Det var även massor med filmvisningar om utbudet av de kommande filmerna hösten 2022 och framöver mot 2023. Det var mingel där man kunde utbyta erfarenheter och idéer med varandra.

Väldigt trevliga dagar med arrangörer och film-och bilfantaster!

Författare: Mika Ingebrigtsen