Den 28 mars hölls det en filmworkshop för alla över årskurs 7. Tanken bakom denna aktivitet var för att se hur stort intresse ungdomarna har för film och för de att själv göra film. Detta för att i framtiden starta en filmklubb.

Detta gjordes tillsammans med filmpool där Joakim Wassberg och Rebecca Moén från filmpool hjälpte till att hålla i workshopen. De var där för att inspirera och förklara hur ungdomarna kan påverka vilka filmer ska spelas upp på bio med rätt hjälpmedel. De hade även bjudit dit en ung kille, Patrik Andersson Walle, som visade upp hans film som han själv hade gjort med hjälp av filmpool.

Det kom ett 20-tal ungdomar till workshopen, alla dessa deltagare bjöds på fika som vårat Kulturcrew hade dukat fram. Tyvärr strulade tekniken och vi fick inte fram något ljud på filmerna som skulle visas men efter ett tag beslutade vi oss att gå ner till UG och kolla på dessa. Trots detta blev det en lyckad workshop där ca 5-6 personer visade intresse till att i framtiden fortsätta med en filmklubb.

Författare: Mika Ingebrigtsen