Detta var en pjäs på arabiska för barn och barnfamiljer. Den handlar om en ung tjej som får i skoluppgift att göra en presentation om kvinnliga förebilder. Teatern nämnde arabiska kvinnor som varit modiga och stått upp mot patriarkatet vilket lett till förändring i världen kring dess lagar och strukturer.

Samma dag som teatern hölls passade Folketshus på att även servera arabisk mat till lunchbuffé. Det var Mona Halbawi Ajrouch som lagade all mat till lunchen vilken blev en storsuccé med högst antal gäster i restaurangen på hela året! Sedan klockan 13 öppnade vi dörrarna till teatersalongen och släppte in gästerna som skulle se teatern. För de som inte förstod arabiska fanns de hörlurar med svensk översättning att låna. Väldigt inspirerande och stark föreläsning!

Här kan ni lyssna på avsnitt från P4 Jämtland om pjäsen här på folketshus: https://sverigesradio.se/artikel/hjaltinnor-som-talar-arabiska-pa-scen-i-bracke-bade-skratt-och-grat

Författare: Mika Ingebrigtsen