Nu var det dags för att hylla alla företagare i Bräcke under en företagarfest här på Folketshus. Under detta event var det Företagarna Bräcke som höll i staplarna tillsammans med Bingo Rimér som konferencier och föreläsare.

Dagen innan lördagen var det mycket som behövdes ställas i ordning. Skolmatsalen skulle tömmas och möbleras om till middagsbjudning och borden skulle dukas. Salen skulle även dekoreras vilket vi gjorde med färgglada lampor, ballonger och annat pynt. Här fick vi lära oss hur man dukar borden på rätt sätt inför en finsittning.

Sedan kom lördagen och då var det dags för aftonen att börja. Innan eventet så gick vi igenom allas roller och vilka uppgifter varje person hade. Det var bordsservering och bar öppen under kvällen så det var stationerna vi skulle hålla reda på.

Kvällen startade med att alla gäster fick varsin välkomstdrink och snittar under minglet.

Under tiden gästerna minglade passade vi på att bära ut förrätterna till borden så det bara skulle vara för gästerna att slå sig ner och börja middagen. När de slagit sig ner började vi servera och hälla upp den valfria drycken som ingick till maten. Sedan när förrätten var uppäten började vi plocka disken från borden och städa rent inför när varmrätten sedan skulle ut. Under tiden varmrätten gjordes i ordning delade företagarna ut priser till de olika företagen för deras framgångar och för det som de bidragit med till bygden.

När varmrätten var uppäten så serverades en osttallrik och sedan efterrätt. Vi dukade av borden när alla var mätta och belåtna och då var det dags för Bingo Rimérs föreläsning och sedan fick partybandet Best of ta plats på scen och spela musik. En väldigt rolig och lyckad kväll med fantastisk mat och trevliga gäster.

Författare: Mika Ingebrigtsen