Till vardags arbetar Benjamin som vedkapare på dagliga verksamheten i Ånge kommun, sjunger i viljankören och är aktiv i socialdemokraterna m.m. Han är en ateist som står upp för HBTQ rättigheter. Hans musik utlovar progressiva politiska texter med kritik mot religion och högerextremism.

Denna onsdag var det dags för kulturcafé sommar igen och denna gång tillsammans med proggtrubaduren.

Vi hade tur med vädret och kunde hålla till på altanen. Så innan eventet skulle bord torkas, parasoll fällas ut och ställa fram bordsdekorationer. Allt som skulle tillagas i köket skulle även det förberedas och ställa i ordning.

Sedan öppnade caféet vid 16 och trubaduren började spela nån timma efter det. En trevlig kväll där mycket åsikter utrycktes och härlig sånger sjöngs.

Författare: Mika Ingebrigtsen