Den 11 juni var det äntligen dags för den efterlängtade försommarfesten! På schemat stod det först altanchill med lättare förtäring för att det sedan skulle bli kör och dansuppvisning på scenen.

På eftermiddagen var det chill på altanen vilket innebar att det såldes lättare förtäring vilket antingen var bakpotatis eller västerbottenostpaj. Det var Kulturcrew som skulle ta beställningar, laga och servera maten. Dessvärre kom det inte så många som ville köpa mat men då fanns det annat fix ungdomarna fick hjälpa till med.

Sedan var det dags för föreställningen vilket bestod av Linnea Lindqvists kör och dansgrupper. Hon har haft träffar en gång varje vecka med grupperna där de tränat och förberett sig inför denna föreställningen. Det var några ungdomar i Kulturcrew som var konferencier och höll i samt presenterade uppvisningen.

Shukri Jama och Lourine Abbas på scen!

Det kom ca 120 glada gäster som fyllde teatersalongen. En väldigt lyckad show, fantastiskt arbete av både dans-och körgruppen samt Linnéa deras lärare.

När kvällen kom gick det över till 18års-gräns och krogkvällen drog igång. På natten var det mentorerna med övrig personal som jobbade med bland annat insläpp och biljettförsäljning, bar och städning. Det blev en väldigt lyckad kväll lokalen fylldes med 350 gäster som dansade hela natten till The bomps och Hucken band.

Författare: Mika Ingebrigtsen