År 1931 sköt svensk militär ihjäl fem stycken demonstranter och fem stycken skadade sig. Detta skedde under demonstrationståget mot hunger och arbetslöshet som 3000-4000 människor deltog i.

Föreställningen eldupphör handlar alltså om detta, skotten i Ådalen-31. En gripande resa om hur samhället såg ut under den tiden och vikten av hur dessa händelser påverkat hur Sverige ser ut idag. Historia blandat med sång och musik.

Under detta event var det mycket som behövde fixas i ordning. Det var Kulturcrew som jobbade och fick i uppdrag att göra lokalen redo för musikal. Det skulle bjudas på snacks krustader, chips och dipp och välkomstdrink. Foajén skulle även den smyckas ut, röda mattan rullades ut och ljusstakar ställdes fram.

Det kom ett 30-tal gäster som fick mingla innan musikalen skulle dra igång. Då passade bandet på att spela musik i foajén för att höja stämningen i lokalen. En väldigt trevlig kväll och förmiddagen var även den lysande när de spelade för hela högstadiet och även Gällö skolas nionde klassare!

Författare: Mika Ingebrigtsen