Under sommaren fick vårat Kulturcrew i uppdrag att planera ett studiebesök när ett gäng ungdomar, med mentorer, från Eskilstuna skulle hälsa på.

De var på besök under tre dagar varav två av dem var resdagar. Första dagen började med att de anlände till tågstationen på kvällen där Kulturcrew välkomnade de. Sedan gick de tillsammans upp till Bräcke Outdoor där de grillades korv och gjorde olika aktiviteter. När dagen tagit slut begav vi oss tillbaka och visade de från Eskilstuna deras hotell.

En video på när de tillsammans gör dansen ”Jerusalema”

Dagen efter började med att de åt frukost på hotellet innan vi samlades på UG där samarbetsövningar för att förbättra oss som kulturarrangörer stod på schemat. Senare var det dags för Ungdomarna att ta gästerna på en guidning på byn för att visa de Bräcke innan de var dags för lunch som serverades på folketshus.

Efter lunchen började de flesta från Kulturcrew att gå ner till UG för att fixa inför invigningen medans några ungdomar tog med gänget från Eskilstuna till hamnen för att testa på friluftslivet, som är så lättåtkomligt och varierat i Jämtland. Aktiviteten blev kanotning vilket de i början tyckte kändes läskigt men efter de provat snabbt fick till tekniken.

Lite bilder från kanotningen:

Sedan begav sig alla tillbaka till UG i tid för invigningen, där det bjöds på dansuppvisning, sång, musikquiz och mingel!

Invigningen av Nya UG!

Dagen slutade med att vi tillsammans åt Pizza innan vi sa hejdå till gästerna och lycka till för deras långa resa dagen efter!

Författare: Mika Ingebrigtsen