Nu har det varit dags för årets regionala utbildning för unga kulturarrangörer i Östersund! Bräckes Kultur Crew var på plats och fick lära sig många viktiga saker gällande att arrangera, prova på nya saker och lära känna andra unga kulturarrangörer från hela regionen.

Tidigt på lördagsmorgonen blev vi upphämtade och det blev fullt drag direkt eftersom Kälarnes Kultur Crew drog igång Karaoken på bussen redan innan klockan ens slagit 9. Stämningen var på topp! Väl framme fick vi en god frukost och sen var det dags att starta utbildningen. Först fick vi göra några lära-känna lekar och vi försökte lära oss alla nya namn vilket inte var så lätt eftersom det var mer än 30 deltagare! Vi blev sedan indelade i olika grupper och fick tillsammans med mentorer börja skapa ett ”Drömarrangemang”.

Efter lunchen hade vi fått välja tre stycken Workshops och vi fick träffa ledarna i olika delar av Folkets Hus/ Estrad Norr. Några lyckades gå vilse och och dessa fick vi rädda i en trappuppgång- inte så lätt att hitta i ett så stort hus! Med Filmpool fick vi testa att göra Stop-motion film, Estrad Norr hade Teater, man kunde prova att slöjda i textil och i trä sen kunde man även lära sig om marknadsföring. Jättekul och vi lärde oss något nytt!

Sen var det dags att checka in i stugorna och äta middag tillsammans, lax och pannkakor. På kvällen tittade vi på film, sjöng mer karaoke, slöjdade vi och käkade godis. Alla blev trötta och vi gick och la oss ganska tidigt.

På söndagen fick vi städa stugorna och äta frukost innan arrangörerna drog igång med morgonsamlingen. Vi dansade tillsammans och efter det fortsatte vi med ”Drömarrangemanget” där vi nu kunde använda oss av det vi gjort dagen innan. Sen fick vi redovisa inför alla och det var lite läskigt men gick bra ändå. Vi är duktiga faktiskt!

Världsrockarna Velvet Insane kom och spelade samt föreläste om kreativt samarbete och hur det är att jobba med musik och kultur. De var bra, de spelade några av sina kända låtar och sa att alla borde satsa på det de vill göra. Slutligen knöt vi ihop säcken genom en utvärdering samt diplomutdelning till alla deltagare. Nu har Bräcke 4 nya unga Kulturarrangörer att skryta med. Vi passade på att snacka ännu mer med Kälarnes Kultur Crew i bussen på vägen hem och rätt var det var så kom vi till Bräcke!

Nu är vi taggade på att planera och genomföra vårt nästa arrangemang, det kommer bli fantastiskt tror vi!