Den första juni anordnade Kulturcrew tillsammans med Hej främling! en pizzakväll. Kulturcrew fick i uppdrag att vara pizzabagare under kvällen tilllsammans med Hej främling! som även stod för ingredienser och kostnaderna eftersom vi bjöd alla gäster på pizza.

Det bakades mycket pizza då det kom ett 40-tal gäster som alla var väldigt pizzasugna. Det kom familjer och gäster i alla möjliga åldrar till Var och en fick förbereda sin egen pizza med den topping man önskade och sedan gräddade ungdomarna de.

Eftersom de var så många pizzor som skulle gräddas till enskilda personer fick gruppen komma på ett system för att hålla reda på vilken pizza som hörde till vilken gäst. Detta löste de galant genom att rita kartor och göra namnlappar på pizzorna för att hålla reda på de.

Efter kvällen var slut var det dags att städa lokalen. Golven behövde sopas, skuras och köket behövde flis i ordning. Även ugnen hade fått jobbat mycket under kvällen och behövdes därför rengöras ordentligt. Ungdomarna som jobbade under pizzakvällen och de som fick städa efter aktiviteten gjorde alla ett superbra jobb. Tack Hej främling! för en väldigt trevlig kväll!

https://sverigesradio.se/artikel/pizzabakning-for-alla-i-bracke-gors-i-manga-kulturer-pa-manga-satt

Författare: Mika Ingebrigtsen