Kajjan är en journalist, opinionsbildare, författare, kroppsaktivist och föreläsare. Hon jobbar med feministiska frågor och debatter och använder sig främst av plattformen Instagram för att göra detta.

Den 18 maj kom hon hit till Bräcke för att föreläsa skolungdomarna mitt på dagen och för allmänheten på kvällen. Det var just dessa viktiga ämnen som togs upp, det handlade om ungdomar och vuxna som vill ha en introduktion till kroppspositivismen och dess strategier. Det fokuserades på rörelsen, varför den behövs, vilken syn vi har på vem som är hälsosam och vilka strategier som vi kan använda oss av för att närma oss kroppsacceptant. Hela högstadiet i Bräcke, Gällö och Kälarne skola var bjudna och nästan hela teatersalongen fylldes.

På kvällen var det ett annan inriktning på föreläsningen då den var mer riktad till äldre människor och främst föräldrar eller de som arbetar med barn. Den gick igenom vad kroppspositivt föräldraskap är och varför det behövs, på vilka sätt kroppshat skadar oss och våra barn, hur kroppshatet uppstår och hur vi kan göra för att motverka att det utvecklas.

Kulturcrew hade bakat innan föreläsning och hade kulturcafé öppet som vanligt 16-19 och sålde därmed fika till de som ville innan Kajjan gick upp på scen. Det kom ett 30-tal gäster och i slutet av föreställningen sålde och signerade Kajjan böcker för de som ville och dessa sålde hon slut på!

En väldigt lyckad dag med ett oerhört viktigt samtalsämne som verkligen satte spår och startade tankar oss hos alla. Tack Karin ”Kajjan” Andersson!

Författare: Mika Ingebrigtsen