Den 17 december var det dags för att öka julstämningen på byn och fira 4e advent! Marschaller tändes på byn, affärer hade extra öppet, Bräckekören sjung på byn och som avslut på kvällen hölls det en julkonsert på Folketshus. Det var ”Fyrjuligen” som uppträdde och sjöng både välkända och mindre kända jullåtar där Kulturcrew fick chans att praktisera på.

Kulturcrew fick i uppdrag att tända marschaller genom hela byn på E14 för att göra det juligt och fint i Bräcke.

När alla ljus var tända och byn lös upp var det dags för gänget att bege sig till Folketshus för att förbereda inför julkonserten. Det tändes ljus, röda mattan ställdes fram, glögg och pepparkakor ställdes fram vid och bjöds på till besökarna.

Under detta event var det första gången vaccinpass användes så där fick de prova på hur man gör för att skanna och lära sig hur man godkänner ett vaccinpass. Sedan anlände ”Fyrjuligen” och gällde det att hjälpa de komma i ordning tills när konserten skulle börja kl 19.

Här serverar ungdomarna i Kulturcrew glögg och pepparkakor!

När konserten hade börjat startade jobbet med att förbereda inför en fikapaus i mitten av uppträdandet. Kakor skulle spritsas och kaffe kokas.

Här spritsar Asoka kakorna som serverades så fint!

När julkonserten tog slut blev det dags att tacka folket för en bra kväll för att sedan börja plocka undan, städa och släcka alla ljus.

En väldigt trevlig kväll med härligt folk och bra musik.

Författare: Mika Ingebrigtsen