Den 15 november kom Cirkus cirkör till Bräcke med showen ”Passa in”. Först var det föreställning klockan ett i teatersalongen och sedan klockan tre var det prova på cirkus för allmänheten.

Under dagen hjälpte en av mentorerna till Kulturcrew att rådda med inbärning och assistera artisterna. Morgonen började med att gänget anlände till Bräcke runt tio-tiden, då började jobbet med att lasta ut all utrustning ur deras skåpbil. Bilen var fullastad men med lite extra hjälp gick utlastningen bra.

De fick hjälp med att ställa in ljus och ljud för att sedan repa och fixa sig i deras loger. Klockan ett drog föreställningen igång och salongen fylldes av ca 60-70 mellanstadieelever. Cirkusen handlar om samarbete, tillit och att hitta sin egen plats.

Showen i teatersalongen

Efter showen var det dags för lunch. Sedan hjälptes alla åt att bära ner deras grejer och rigga upp för ”Prova på”. Klockan 15 öppnades salongens dörrar för allmänheten och in kom ett 20-tal gäster som var sugen att prova cirkus.

De började med en genomgång på vad för olika saker man kunde få testa och lära sig. Sedan var det dags att testa själv. Fanns flera olika saker man fick möjlighet att testa, som att gå på lina, akrobatik (ensam och tillsammans med fler), jonglera mm.

Efter en timme gått var det slut för dagen, det blev dags att säga hejdå till gästerna och sedan plocka ihop utrustningen och lasta tillbaka det in i bilen.

Författare: Mika Ingebrigtsen