I somras se tidigare inlägg hade vi besök av ungdomar från Eskilstuna Folkets hus nu var det vår tur att göra ett återbesök.

Under en period hade Eskilstuna gänget arrangerat ett event, som de bjöd ner oss till. Eftersom de hade varit här uppe i somras och deltagit i öppningen av vårt ”nya UG”. Måndagen den 1 november så satte vi oss på nattåget i Bräcke och vi somnade runt Sundsvall.

Tisdags morgonen den 2 november så var vi i tjejkupén vakna och klara men sen blev det fullt fokus på att väcka killarna och kliva av tåget i Stockholm. För att därefter ta ett annat tåg vidare till vår slutdestination Eskilstuna. När vi hade anlänt till perrongen så mötes vi av två av handledarna från Eskilstuna ungdomsgård. Dom ledde oss till deras UG där vi genast började spela minifotboll och de matade oss med frukost tills vi var nöjda. Vi spelade mer minifotboll och biljard. Sedan fick vi en rundvandring av både staden och deras UG.

Innan vi tog staden med storm så visade dom vägen till hotellet och vi checkade in oss. Vi lämnade väskorna och sedan träffade några av deras KulturCrew (Som vi inte hade träffas innan) och fick några föreläsningars om vad dom gör och bidrar med. Senan visade dom oss till hotellet igen. Där vi stannade till lunch, på väg till lunchen så tappade de flesta bort sig men hittade till pizzerian där det var pizza buffé. Då träffade vi Eskilstunagänget som hade varit på besök i Bräcke i somras. Alla blev mäta och belåtna ganska fort så vi gick tillbaka till hotellet och väntade på kvällen som låg framför oss.

Innan vi anlände till eventet så fans det inget direkt tålamod på maten vi hade beställt. Men när vi väl hade fått maten så begav vi oss till eventet. Där vi var välkomna att gå direkt in, då stirrade övrig publik på oss eftersom de fick stå utanför och vänta tills det öppnade.

När det väl startade så var de hopp, studs och skrik som gällde under hela kvällen. Det var vissa ur publiken som började dansa till musiken. Vi som unga arrangörer hade fått ett uppdrag tidigare på dagen, att kolla hur och vad de gjorde och vad vi kunde lära oss av dom. Som att vara tydlig med vilka som jobbade under detta eventet, de hade t.ex. masker som visade vilka de var. Att hålla koll på alla nödutgångar, göra så ingen går på scenen, vilken ordning artisterna kom i m.m. Men slutsatsens är att allt var väldigt roligt.

3 november var det ful fart hem med skrik och gråt från de barn i vagnen på tåget (De var inte oss). De flesta var sega och trötta från går dagen så de var antingen kort spel eller sömn som stod på menyn.

Författare: Lisa Byström